DORODESIGN Likes: The Sun House by Guz Architects

The sun house is a relatively compact house for Singapore on a roadside corner plot in an established bungalow area. We endeavoured to make the most of the site by pushing the main ‘L’ shape of the building to the rear.  This then created an open courtyard which was private but with still a feeling of openness  on the relatively  densely constucted site, thus still allowing for good views and airflow.  We used the ponds and pool as cooling elements for the building as well as visual focal points.  Volumes and space were maximised as much as possible by sharing the open staircase and double height living space with the courtyard area. At the end of the day the house was also designed around the owner, who had a lovely collection of artwork and sculptures and this inspired the creation of a large solid wall with niches which housed his artworks as well as giving the building an anchor on which to expand other spaces. (via Contemporist ).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s